Warning: Undefined array key "options" in /www/votroubek.net/votroubek.net/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192

Marek Votroubek

Swardman Edwin

V roce 2014 jsem dostal při studiu 3. ročníku FS ČVUT nabídku vyvinout celý produkt uplně od začátku až do kocne. Jednalo se náhradu domácí vřetenové sekačky se záběrem 45 a 55 centimetrů poháněné spalovacím motorem. Zadavatelem byl ing. Tomáš Šena, který do té doby prodával anglickou značku ATCO, která právě ukončila svoji činnost.
Ojedinělým bylo také celé zadání projektu. Žádné přesné zadání na mechanické prvky, design, podobnost s konkurenčními stroji. Jen textové vymezení produktu a naprosto volná ruka.

Po 5 měsících samostatného vývoje v režimu 14/6 vznikl první prototyp stroje. Po dalších 4 měsících sekačka prošla optimalizací zrychlení montáže, rychlejšího svaření a ztrátě více než 4kg materiálu díky základním MKP výpočtům (metoda konečných prvků).
Do současné doby firma Swardman vyrobila přes 1500 modelů tohoto stroje do celého světa. Sílné zastoupení má v USA, Austrálii a Německu.

 

Pojďme se potkat

Rád uvedu vaši vizi ve skutečnost.

Kontakt

Smetanovo náměstí 58
570 01 Litomyšl

marek@votroubek.net